UITNODIGING Informatiebijeenkomst PREM Ziekenhuizen

Op vrijdag 27 januari organiseert het Programma Kwaliteit van ZN, waarmee Stichting Miletus per 1 januari 2017 samengaat, een informatiebijeenkomst voor kwaliteitsfunctionarissen van ziekenhuizen en ZBC’s. Er staan voor 2017 drie aandoeningspecifieke benchmarks gepland met de PREMs-vragenlijst Ziekenhuizen. Miletus heeft afgelopen week een enquête gehouden onder kwaliteitsfunctionarissen van ziekenhuizen en ZBC’s en gevraagd welke organisaties komend jaar met de PREM Ziekenhuizen aandoeningspecifiek gaan meten. Alle ziekenhuizen en ZBC’s zijn uitgenodigd voor deelname. Deze metingen zijn niet verplicht, tenzij er contractuele afspraken zijn gemaakt met de zorgverzekeraar om het programma van Miletus te volgen.

Het is voor veel zorgaanbieders de eerste keer dat zij aandoeningen zelf meten. Wat hiervoor nodig is komt, naast informatie over het meetprogramma, zeker aan bod tijdens de informatiebijeenkomst. Naar aanleiding van het validatietraject is de vragenlijst op een paar kleine punten aangepast. Op verzoek van de zorgaanbieders kan de PREM nu ook worden aangevuld met enkele verdiepende vragen die concretere verbeterinformatie geven. Half januari is de definitieve PREM Ziekenhuizen vragenlijst en werkinstructie beschikbaar op www.patientervaringsmetingen.nl. Het is nu dan ook nog niet mogelijk om uw organisatie aan te melden.

We horen graag – via onze enquête – of u van plan bent met de PREM ziekenhuizen één of meerdere aandoeningen zelf te gaan meten. Tijden bijeenkomst 27 januari: inloop 9.30 uur, einde 12.00 uur. Locatie: Zorgverzekeraars Nederland, Sparrenheuvel 16, Zeist. Vertegenwoordigt u een ziekenhuis of ZBC, geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en graag deze bijeenkomst bijwonen? Neem contact met ons op per e-mail: m.spoelstra@stichtingmiletus.nl.